Oficiali din cadrul opozitiei venezuelene au facut apel, luni, la noi manifestatii, la aproape o luna dupa lansarea miscarii de protest fata de presedintele Nicolas Marduro. Liderul opozitiei venezuelene, Henrique Capriles, a convocat pentru sambata un mars la Caracas pentru a protesta fata de lipsurile cu care se confrunta cetatenii, una dintre temele pe care marseaza aceasta miscare lansata la 4 februarie de catre studenti si sustinuta ulterior de opozitie, anunta Mediafax.

Sambata viitoare, "vom convoca o mare mobilizare nationala impotriva lipsurilor care afecteaza majoritatea" venezuelenilor, a anuntat pe contul sau de Twitter Capriles, invins la limita de Maduro la alegerile prezidentiale din aprilie.

La randul sau, deputatul de opozitie Maria Corina Machado, din cadrul partidului Vointa Populara al lui Leopoldo Lopez, incarcerat la 18 februarie pentru incitare la violenta, a convocat pentru marti marsuri in toata tara pentru a cere plecarea de la putere a presedintelui Maduro.

"Ne vom reuni pentru a aduce un omagiu tuturor victimelor represiunii brutale desfasurate de acest regim dictatorial", a explicat Machado in fata presei, in timp ce violentele care au insotit aceasta manifestatie au provocat deja 18 morti si peste 260 de raniti.

Deputatul a precizat ca un mars al tacerii va incepe la ora locala 10.00 in cartierul Las Mercedes din Caracas, unul dintre focarele contestarii studentesti.

Luni, Machado s-a aflat in fruntea unui mars la care au participat 2.000 de persoane si care a defilat pana la sediul Organizatiei Statelor Americane din acelasi cartier, pentru a cere organizatiei sa ia pozitie in privinta situatiei din Venezuela.

Studentii sustinuti de opozitie protesteaza fata de costurile mari de trai, lipsurile si insecuritatea din tara. Principala tinta a miscarii, Nicolas Maduro, a lansat saptamana trecuta un dialog national, dar liderii miscarii si principalii opozanti au anuntat ca refuza sa participe la ceea ce au calificat drept "mascarada".