Prima doamna a Frantei, Valerie Trierweiler, doreste sa iasa "cat mai demn posibil" din scandalul provocat de dezvaluirea relatiei dintre presedintele Francois Hollande si o actrita, a afirmat joi avocatul acesteia, pentru cotidianul Le Figaro, preluat de AFP.

"Presedintele Republicii si clienta mea se gandes", a declarat Frederique Giffard, subliniind ca "decizia nu le apartine decat lor".

"Este foarte dificil pentru Valerie Trierweiler sa fie senina in fata acestei presiuni mediatice si politice", a adaugat avocatul, precizand insa ca prima doamna este "constienta ca o clarificare se impune".

Presedintele Francois Hollande, in varsta de 59 de ani, a promis sa "clarifice" situatia cuplului inaintea vizitei de stat din SUA, in 11 februarie.

Valerie Trierweiler "doreste realmente ca aceasta afacere sa se poate rezolva pentru a iesi cat mai demn posibil", a spus avocatul sau.

Prietena lui Francois Hollande a parasit sambata dupa-amiaza spitalul parizian Pitie-Salpetriere si s-a dus la resedinta prezidentiala din Lanterne, in apropierea parcului castelului Versailles. Valerie Trierweiler, 48 de ani, a fost internata in 10 ianuarie, dupa socul provocat de dezvaluirile revistei Closer despre relatia presedintelui cu actrita Julie Gayet, 41 de ani.