Statele Unite sunt pregatite sa amplaseze doua nave in Marea Neagra, pentru a ajuta Rusia sa asigura securitatea in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, a anuntat luni Pentagonul, citat de AFP.

"Statele Unite sunt pregatite sa ofere sprijinul lor complet pentru guvernul rus in cadrul pregatirilor de securitate in vederea Jocurilor Olimpice", a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat intr-un comunicat.

"Mijloace aeriene si navale, continand doua nave ale Navy in Marea Neagra, vor fi disponibile in caz de cerinta pentru orice situatie de urgenta, in sustinere si in consultare cu guvernul rus", a adaugat el.

Aceasta oferta a fost deja formulata in 4 ianuarie de secretarul american pentru Aparare, Chuck Hagel, in cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul sau rus Serghei Shoigu.

Moscova nu a dat curs acestei invitatii pana in prezent.

Intr-un video difuzat luni, islamistii din Caucaz au amenintat cu atentate in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci (7-23 februarie), relansand temerile dupa atentatele sinucigase din decembrie, de la Volgograd.

Influenti parlamentari americani si-au exprimat duminica ingrijorarea fata de faptul ca Rusia nu impartaseste suficiente informatii ale serviciilor secrete legate de amenintarile potentiale asupra atletilor in timpul Jocurilor.