Presedintele Francois Hollande deplange "incalcarea dreptului sau la viata privata" si a declarat pentru AFP ca ia in considerare o actiune in justitie impotriva revistei mondene Closer care a scris despre o relatie intre presedinte si actrita Julie Gayet .

Vorbind pe cont propriu si nu in calitate de presedinte, Francois Hollande a declarat pentru sursa citata ca "regreta profund incalcarea dreptului sau pe care il are la viata privata la fel ca orice cetatean", adaugand ca "examineaza inclusiv o actiune judiciara dupa aparitia acestui articol" in Closer.

Revista mondena scrie ca presedintele Frantei, in varsta de 59 de ani, are o relatie cu actrita Julie Gayet, 41 de ani, intr-un articol pe sapte pagini insotit de fotografii. Saptamanalul, a anuntat joi, in jurul orei 23.00 (22.00 GMT), pe site-ul sau o editie speciala pentru a doua zi "care dezvaluie intr-un dosar special de sapte pagini relatia dintre seful statului si artista". Closer prezinta pe coperta o fotografie cu seful statului cu titlul: "Francois Hollande si Julie Gayet. Dragostea secreta a presedintelui".

"In ultima zi a anului, seful statului, cu casca pe cap, a mers cu scuterul la apartamentul actritei unde presedintele a prins obiceiul sa isi petreaca noaptea", scrie Closer.

"Fotografii surprinzatoare, continua saptamanalul, care pun, de asemenea, problema securitatii presedintelui. Seful statului este insotit numai de o garda de corp care protejeaza secretul acestor intalniri cu actrita si chiar le aduce croassante!"

Oficial, seful statului formeaza un cuplu cu ziarista Valerie Trierweiler, dupa ce s-a despartit de partenera sa lunga durata, fosta candidata la prezidentiale Segolene Royal, cu care are patru copii.