Peste 70 de persoane care se aflau, de Craciun, pe o plaja aglomerata din Argentina, au fost ranite dupa ce au fost atacate de un banc de pesti carnivori, a declarat joi un oficial din cadrul serviciilor medicale, citat de Reuters.

Unei fetite de sapte ani i-a fost amputat partial un deget, iar alte zeci de persoane au suferit muscaturi la nivelul extremitatilor in urma atacului pestilor piranha, a declarat Federico Cornier, directorul serviciilor de urgenta din orasul Rosario.

"Nu e o situatie normala (...) E normal sa existe o muscatura sau un atac izolat, dar amploarea in acest caz a fost enorma... acesta este un eveniment neobisnuit", a precizat oficialul.

Atacul a avut loc pe una din frecventatele plaje ale fluviului Parana, in apropiere de Rosario, situat la 300 de kilometri nord de capitala Buenos Aires, cand multi dintre argentinieni se racoreau pentru a suporta mai bine valul de caldura inregistrat in timpul acestei vacante.

Pestii piranha care traiesc in Parana la nivelul portului Rosario se deplaseaza in grupuri si nu ataca frecvent inotatorii. Ei sunt in general atrasi de rani si sange, scrie AFP.

Precedentul atac de acest gen la Rosario dateaza din anii 1970, potrivit presei locale.