Celebrul regizor chinez Zhang Yimou a recunoscut ca are trei copii cu actuala sa sotie si si-a cerut scuze pentru incalcarea politicii copilului unic, afirmand ca accepta orice pedeapsa a autoritatilor, scrie AFP.

Regizorul, laureat la mai multe festivaluri internationale si unul dintre principalele personaje culturale in China, a afirmat ca are doi baieti si o fata cu sotia sa, a afirmat intr-un microblog studioul Yimou, societatea cineastului.

Acesta mai avea un copil cu precedenta sa sotie.

Zhang "doreste si isi prezinte public scuze pentru repercusiunile negative" ale acestor actiuni, potrivit sursei citate.

Regizorul unor filme precum "Sorgul rosu", "Raise the Red Lantern" sau "Hero", a carui absenta din viata publica a fost notata in ultimele saptamani, a fost acuzat in mai de ziarele din China ca are cel putin 7 copii cu diferite femei.

Studiul Yimou a respins atunci alegatiile ca fiind false si a amenintat autorii cu urmariri in justitie.

Serviciile de planificare familiala au deschis o ancheta atunci, iar regizorul, avand in vedere veniturile foarte mari, risca o amenda grea.

Internautii s-au revoltat la aflarea acestor vesti, afirmand ca bogatii isi pot permite orice.

Beijingul a anuntat luna trecuta o modificare importanta in politica de control a nasterilor, afirmand ca pot avea doi copii cuplurile in care un singur membru este copil unic.

Altadata laudat pentru filmele sale interzise de cenzura, Zhang Yimou, 62 de ani, a devenit unul dintre promotorii regimului, participand la organizarea marilor ceremonii oficiale, precum 60 de ani de existenta a Partidului Comunist in China sau deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing, in 2008.