Cel putin trei persoane si-au pierdut viata dupa ce un elicopter al politiei s-a prabusit, vineri seara, peste un pub aglomerat din Glasgow, informeaza BBC. Acest bilant va creste, cel mai probabil, avand in vedere ca exista inca persoane prinse sub daramaturi.

Accidentul a avut loc in pub-ul Clutha, din strada Stockwell, la ora locala 22.25.

In elicopter se aflau trei persoane - doi ofiteri si un pilot civil. La spital au fost transportate 32 de persoane.

Echipele de salvare au luat legatura cu cei inca prinsi sub daramaturi, insa cladirea este acum nesigura si este nevoie de o abordare "metodica" a recuperarii lor.

Circa 120 de persoane se aflau in local la momentul accidentului. Multi dintre acestia au reusit sa scape sau sa fie salvati, insa altii au fost prinsi in momentul in care partea stanga a cladirii s-a prabusit.

Nu se cunoaste cauza prabusirii elicopterului.

UPDATE: Opt persoane au murit in accidentul de elicopter, intre care si cei trei ocupanti ai aparatului, a anuntat sambata politia scotiana, citata de AFP.

"Colegii nostri din echipajul elicopterului au murit. Celelalte cinci persoane decedate se aflau in cladire", a precizat intr-o conferinta de presa un oficial al politiei scotiene, adaugand ca "14 persoane sunt grav ranite".