Doar unul dintre cei patru deputati ai partidului neo-nazist Zorii Aurii, arestati saptamana trecuta dupa uciderea unui raper grec, a ramas in arest preventiv, ceilalti trei fiind eliberati in perioada procesului in care sunt acuzati de conducerea unei organizatii criminale responsabile pentru crima, atac armat, santaj si spalare de bani, scrie cotidianul grec Ekathimerini.

In urma deciziei unanime a judecatorilor, Yiannis Lagos va fi transferat in inchisoare. Purtatorul de cuvant al partidului, Ilias Kasidiaris, a depus o cautiune de 50.000 de euro si nu are voie sa paraseasca tara. Aceeasi sanctiune, interdictia de a parasi tara, a fost aplicata si pentru deputatii Ilias Panayiotaros si Nikos Michos.

Potrivit procurorilor, un membru al Zorilor Aurii, Giorgos Roupakias, in varsta de 45 de ani, l-a injunghiat pe raperului Pavlos Fyssas. Imediat dupa aceea, Roupakis l-a sunat pe seful celulei din care facea parte, Giorgos Patelis, care l-a contactat pe purtatorul de cuvant, Yiannis Lagos. Acesta i-a telefonat ulterior presedintelui partidului, Nikos Michaloliakos, care urmeaza a fi adus in fata justitiei miercuri dupa-amiaza.