Utilizarea armelor chimice in prima zi de lucru a expertilor ONU in Siria ar reprezenta "o sinucidere politica, a afirmat joi un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de securitate siriene, citat de AFP. "Ieri (miercuri), a fost prima zi de lucru a misiunii ONU, iar utilizarea armelor chimice in acest moment ar reprezinta o sinucidere politica", a afirmat aceasta sursa. "Toti analistii afirma ca nu este in interesul nostru sa folosim arme chimice in circumstantele actuale, cand comisia se afla aici (in Siria)", a adaugat oficialul sirian, potrivit Mediafax.

Opozitia siriana a afirmat miercuri ca regimul a ucis ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au ucis 1.300 de persoane intr-un atac cu arme chimice in apropiere de Damasc. Armata siriana a dezmintit categoric acest fapt.

"Prin aceste acuzatii, vor sa submineze activitatea expertilor si sa destabilizeze situatia", a subliniat acest oficial sirian.

O echipa de experti ai ONU se afla incepand de duminica in Siria, cu scopul de a afla daca au fost folosite arme chimice la Khan al-Assal (in apropiere de Alep), Ataybe (in apropiere de Damasc) si la Homs (centrul Siriei).

ONU a anuntat miercuri ca seful acestei echipe, suedezul Ake Sellstrom, a initiat negocieri cu Guvernul sirian pentru a putea face investigatii referioare la incidentul de miercuri.

"Armata isi continua operatiunile pentru a pune capat terorismului si noi nu avem nevoia de a folosi acest tip de arme. Ei (opozantii) incearca sa umbreasca succesul armatei prin minciunile lor", a adaugat oficialul din domeniul securitatii.