Violentele s-au accentuat in Egipt unde in ultimele 24 de ore au murit 25 de ofiteri de politie si 37 de islamisti. In plus, seful suprem al Fratilor Musulmani, gruparea fostului presedinte islamist Mohamed Morsi a fost arestat in noaptea de luni spre marti, impreuna cu alti doi lideri ai miscarii.

Ei au fost capturati intr-un apartament din apropierea pietii unde miercurea trecuta au fost ucisi 280 de sustinatori ai presedintelui arestat de fortele militare, scrie AFP. Saptamana trecuta, premierul interimar egiptean propusese ca miscarea Fratilor Musulmani sa fie scoasa in afara legii.

Posturile de televiziune egipteane care sprijina aproape unanim lovitura de stat militare au prezentat luni noaptea imagini cu M. Badie, in varsta de 70 de ani, luat de politie si dus intr-un birou.

Instanta a dispus, in 10 iulie, arestarea sa pentru "incitare la violenta", alaturi de alti lideri ai Fratiei Musulmane, la o saptamana dupa ce armata l-a demis si arestat pe Mohamend Morsi, primul sef de stat al Egiptului ales in mod democratic.

De sase zile, in pofida apelurilor comunitatii internationale, manifestantii pro-Morsi sunt dispersati sistematic cu varsare de sange, scrie AFP. Forțele de securitateau ucis pana acum 900 de oameni pro-Morsi.