Statele Unite au cerut marti cetatenilor americani sa paraseasca Yemenul "imediat", anunta AFP.

Acest avertisment al Departamentului de Stat intervine dupa inchiderea mai multor ambasade si consulate americane in Orientul Mijlociu si in Africa, din cauza amenintarilor de atentate ale al-Qaeda, in special in Yemen.

Intr-un comunicat, Departamentul "incurajeaza cetatenii americani sa-si amane calatoriile spre Yemen, iar cetatenii americani care sunt in prezent in Yemen sa plece imediat".

Considerand nivelul de amenintare din Yemen "extrem de ridicat", Departamentul de Stat a "ordonat plecarea personalului guvernamental american ne-esential din Yemen".

al-Qaeda din Peninsula Arabica, considerata una dintre gruparile cele mai active in cadrul retelei teroriste create de Osama bin Laden, este suspectata ca a pregatit un numar de atentate impotriva Statelor Unite in ultimii ani.

Avertismentul Departamentului de Stat intervine la cateva ore dupa atacul unei drone americane care a ucis patru membri prezumtivi ai al-Qaeda in Yemen. Nu se stie inca daca cele doua evenimente au vreo legatura.

SUA au decis sa inchida ambasadele si consulatele in urma interceptarii unor mesaje care contineau amenintari intre numarul unu al al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, si Nasser Al-Whaychi, seful AQPA.