Un student din San Diego (SUA) a primit compensatii de peste patru milioane de dolari din partea statului american dupa ce Serviciul Antidrog (DEA) l-a abandonat timp de peste 4 zile intr-o celula, fiind incarcerat "din greseala", a declarat avocatul tanarului, citat de BBC.

Daniel ChongFoto: Captura YouTube

Daniel Chong a fost inchis intr-o celula fara ferestre pentru patru zile, timp in care nu a primit mancare si nici apa. Tanarul a povestit ca a fost nevoit sa isi bea urina pentru a supravietui, ca a incercat sa scrie un mesaj pentru mama sa pe propriul brat si ca a suferit de halucinatii.

Incidentul a avut loc in 2012. In urma unui raid al politiei antidrog, tanarul a fost retinut pentru consum de marijuana insa a fost anuntat in urma interogatoriului ca nu urma sa fie pus sub acuzare.

Unul dintre avocatii lui Chong a declarat ca politistii l-au pus pe tanar intr-o celula si i-au spus: "Vom veni sa te luam intr-un minut."

Nimeni nu a mai trecut sa il verifice timp de peste 4 zile, politia uitand de el.

"Suna ca si cum ar fi fost un accident - un accident ingrozitor, foarte foarte gresit", a declarat Daniel Chong.

"Nu am stat in liniste. Am lovit usa tipand", a declarat Chong, citat de Associated Press.

Tanarul a recunoscut ca la un moment dat a crezut ca va muri. Si-a spart ochelarii si cu un ciob a incercat sa scrie un mesaj pe mana pentru mama sa, spunand ca-i pare rau. A reusit sa termine prima litera din mesaj.

Chong a fost in cele din urma gasit de un gardian si a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare.

Departamentul de Justitie al SUA investigheaza incidentul.

Purtatoarea de cuvant a DEA, Allison Price, a confirmat ca avocatii celor doua parti au ajuns la un acord, autoritatile urmand sa ii acorde lui Daniel Chong compensatii de 4,1 milioane dolari.