Orasul Lac-Megantic din provincia canadiana Quebec a fost evacuat, sambata, dupa ce un tren de marfa care transporta combustibil a deraiat si a luat foc, au declarat surse oficiale pentru ABC News, potrivit Mediafax.

Trenul, care avea 80 de vagoane, a explodat sambata dimineata, in jurul orei 01:00 (08:00 ora Romaniei).

Potrivit dispecerului Stan Wheeler, peste 30 de pompieri se afla la fata locului.

Radio-Canada a anuntat ca trenul mergea spre Maine. Pentru moment nu este clar cum a deraiat acesta sau daca exista victime.

Radio-televiziunea canadiana CBC a anuntat pe site-ul sau de Internet ca au fost evacuate aproximativ 1.000 de persoane. Martorii oculari au declarat ca au auzit mai multe explozii.

Un purtator de cuvant al Ministerului Mediului din Ontario a declarat ca au fost implicate 73 de vagoane pline cu titei.

Incendiul, care poate fi vazut de la cativa kilometri, s-a extins la numeroase case.

"Este cutremurator", a declarat un locuitor din Lac-Megantic, Claude Bedard. "Este ingrozitor. Nu am mai vazut niciodata ceva asemanator. Magazinul Metro, Dollarama, tot ce era acolo s-a dus".

Trenul apartine Montreal Maine & Atlantic, care detine peste 800 de kilometri de linie de cale ferata si deserveste Maine, Vermont, Quebec si New Brunswick, potrivit site-ului companiei.