In urma cautarilor cu privire la unul dintre suspectii banuiti de atentatul cu bomba la Maratonul din Boston, Universitatea Harvard a fost inchisa, ca o precautie.

Razvan OrasanuFoto: Arhiva personala

Studentilor le-a fost transmis urmatorul mesaj :

“I trust that you have already received a Harvard Alert informing you that the University is closed due to the ongoing public safety situation in our area.

Law enforcement officials are searching a wide area not far from the Cambridge/Allston campus for an armed and dangerous suspect who they believe participated in the bombings at the Boston Marathon on Monday. Public transportation across Greater Boston has been suspended.

In consideration of the manhunt that is underway, we are asking members of the Harvard community to remain home from work and classes today. For personnel whose duties include health, safety or other critical operations, we ask that you check in with your supervisors to ensure that those functions can continue.

Similarly, the Harvard University Police Department is advising community members to stay indoors while the search for the suspect continues. “

Era ceva in aer chiar inainte de recentele atentate care au socat din nou America – a fost o alarma falsa cu bomba la Massachussets Institute of Technology pe la final de februarie – inceput de martie, intr-un weekend frumos, in care eram prins intr-un training si a existat un moment de panica si la Harvard daca sa fie inchis sau nu. MIT –ul este la doua statii de metrou de Harvard, iar tensiunea de acolo era palpabila.

Este un moment util in care sa pomenim intreaga infrastructura cu privire la situatiile de urgenta, care la noi nu functioneaza aproape deloc, iar in America functioneaza destul de bine:

  1. Exista un sistem de apeluri prin sms prin care oamenii sunt informati de situatia in desfasurare, in timp real
  2. Exista un sistem de informatii in care esti obligat sa te inscrii in momentul in care calatoresti in afara campusului, astfel inacat in cazul unei tragedii sa se poata foarte eficient da de tine.
  3. Omul care se ocupa cu securitatea Harvardului este unul dintre cei care asigurau protectia lui Bill Gates inainte – daca poate apara cineva acel loc, este omul respectiv. Nu am sa uit niciodata un training de securitate obligatoriu, prin care am trecut ca studenti – detalii de la cum sa ai la tine baterii de lanterna pana la cum sa iti alegi o camera intr-un hotel intr-o zona din Africa.
  4. Exista automat un mesaj primit de la conducatorii institutiei – toti studentii au primit un email de la Presedintele Harvard, Drew Faust.
  5. La cel mai mic pericol, la cea mai mica avertizare se contramandeaza evenimente, indiferent de cine e vorba. Harvardul a oprit nu de mult, intr-o situatie de urgenta, o prezentare a cuiva din stafful lui Obama. Se organizeaza automat sesiuni de consiliere pentru studenti – cum sunt cei care au avut prieteni la Maratonul din Boston
    Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro