Mai multe persoane au fost ranite in urma unei explozii la o fabrica de ingrasaminte de langa Waco, Texas. Incidentul s-a produs la 8 p.m, ora locala. Autoritatile au declarat ca explozia a distrus numeroase cladiri, inclusiv un azil de batrani, conform Reuters.

Explozie in Waco TexasFoto: Captura YouTube

Purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Siguranta Publica din Texas a declarat ca explozia a cauzat, cel mai probabil, "sute de victime" si a distrus multe case.

------------------------

UPDATE 10.55: Numarul de decedati e inca necunoscut. Presa locala si oficialii au dat de inteles ca ar fi vorba de cativa morti, dupa ce initial aparusera informatii - neconfirmate ulterior - despre zeci de morti.

------------------------

Azilul de batrani si majoritatea caselor din centrul orasului au fost evacuate. Aproximativ 60-80 de case au fost distruse.

Peste 100 de persoane ranite in urma exploziei au fost duse la Hillcrest Baptist Medical Center din Waco, a declarat David Argueta, vicepresedintele spitalului.

Guvernatorul Rick Perry a emis o declaratie care arata ca biroul sau a "mobilizat resursele statului pentru a ajuta autoritatile locale".

"Cel putin sase elicoptere vor merge in ajutorul celor raniti. Alti pacienti vor fi transportati de catre ambulanta",a declarat Glenn Robinson, directorul Hillcrest Hospital, conform CNN.

Robinson a declarat pentru CNN ca spitalul a primit pacienti cu leziuni ortopedice, dar si pacienti care se confrunta cu pierderi grave de sange.

Locul exploziei din Waco Texas

Locul exploziei din Waco Texas

Foto: Google Earth

Momentan nu exista nicio declaratie oficiala cu privire la cauza exploziei.

Tommy Muska, primarul orasului West, a declarat in cadrul unei conferinte ca momentan nu stie cate persoane au murit si cate au fost ranite in urma exploziei, informeaza postul local KWTX.

Orasul West are o populatie de aproximativ 2800 de locuitori.