O emisiune TV din Nepal a stabilit un nou record in ceea ce priveste durata. Moderatorul emisiunii intitulate Lord Buddha Was Born in Nepal a discutat neintrerupt cu invitatii timp de 62 de ore, anunta Agerpres, citand Lenta.ru. Recordul a fost inregistrat sambata seara, 13 aprilie, urmand sa fie inclus in Cartea Recordurilor. Potrivit specialistilor de la Guinness Book, durata exacta a showului televizat a fost de 62 de ore si 12 minute.

Recordul precedent, inregistrat in 2011 cu ocazia independentei Ucrainei de moderatorii Pavel Kujeev si Tatiana Danilenko, a fost de 52 de ore de transmisie.

Showul nepalez a fost moderat de jurnalistul de 36 de ani Rabi Lamichhane. La ora actuala, omul de televiziune locuieste si lucreaza in SUA, insa special pentru a participa la showul-record el a revenit pentru cateva zile in Kathmandu.

Conform conditiilor formulate de reprezentantii de la Guinness Book prezenti la eveniment, Lamichhane avea voie sa faca pauze de 5 minute de odihna pentru fiecare ora de transmisie. Insa, potrivit organizatorilor, moderatorul nepalez a refuzat o parte din aceste pauze, pentru a inregistra un timp mai bun. In afara de aceasta, pentru a economisi timp, Lamichhane a mancat chiar in timp ce discuta cu oaspetii emisiunii, peste 100 de oameni.

Emisiunea moderata de Lamichhane a fost inregistrata pentru postul de televiziune News24. Ea va fi difuzata in limba nepaleza, dar va fi subtitrata in engleza. Potrivit directorului postului de televiziune, Anil Joshi, in timpul emisiunii s-a vorbit despre originile lui Buddha Gautama, accentul fiind pus pe radacinile sale nepaleze.

Scopul emisiunii a fost atragerea de turisti in Nepal. In timpul emisiunii, moderatorul a discutat cu invitatii si despre alte atractii nepaleze, inclusiv despre Everest.

Durata show-ului nepalez a depasit cu 10 ore nu doar concurentii sai directi - emisiunile televizate -, ci si emisiunile radio. Astfel, showul radiofonic rusesc 'Russkie Prianiki', care detine recordul in ceea ce priveste durata unei emisiuni radio cu o singura echipa de moderatori, a durat 52 de ore. Aproximativ tot atat a durat si emisiunea moderata de Chris Moyles si Dave Vitty de la BBC Radio 1, considerata cel mai lung show ai carui moderatori lucreaza cu schimbul.