Blocurile de dreapta si de centru-stanga sunt la egalitate dupa numararea a 99,5% din voturile exprimate in alegerile legislative de marti din Israel, arata datele comisiei electorale centrale publicate miercuri.

Blocul de dreapta, condus de Likud-Israel Beiteinou, si cel de centru-stanga - format in principal din partidul Yesh Atid si partidele arabe, obtin fiecare cate 60 de mandate in Parlamentul israelian, arata cifrele de pe pagina de internet a Comisiei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, liderul celui mai important partid, s-a angajat sa formeze "un guvern cat mai extins", dupa ce alianta sa a castigat la limita alegerile.

"Rezultatele alegerilor ne ofera ocazia de a realiza schimbarile la care aspira israelienii. Intentionez sa fac aceasta schimbare si in acest scop intentionez sa formez un Guvern cat mai extins posibil", a declarat el in fata suporterilor partidului sau Likud la Tel Aviv.

Lista comuna formata din Likud, al premierului Benjamin Netanyahu, si partidul Israel Beiteinou al fostului ministru de Externe, Avigdor Lieberman, a castigat 31 de locuri, fata de cele 42 detinute in precedentul legislativ.

Presa internationala comenteza ca, in pofida acestui fapt, Benjamin Netanyahu, este cel mai bine plasat pentru a fi insarcinat de presedintele Shimon Peres cu formarea noului guvern.