Printul William si sotia sa Kate, amandoi in varsta de 30 de ani, asteapta un copil, au anuntat luni serviciul lor de presa, citat de AFP.

Kate MiddletonFoto: Agerpres/AP

"Ducesa a fost primita in aceasta dupa-amiaza la spitalul King Edward VII din centrul Londrei, din cauza unei hyperemesis gravidarum (stare de voma cauzata de sarcina, n.r.). Cum sarcina este la inceput, Alteta sa regala trebuie sa ramana la spital timp de mai multe zile si va avea nevoie de o perioada de odihna dupa", potrivit unui comunicat al Clarence House.

"Altetele lor regale ducele si ducesa de Cambridge sunt foarte fericite sa anunte ca ducesa de Cambridge asteapta un copil", se arata in acest comunicat.

Hyperemesis desemneaza in vocabularul medical starea de voma continua si se intalneste in special in primul trimestru de sarcina. Este o consecinta a secretiei masive de hormoni de catre placenta.

Consecinta acestor vome repetate asupra starii generale de sanatate (pierdere de greutate si dezhidratare) a viitoarei mame poate necesita internarea acesteia, in special pentru a o rehidrata.

Palatul St James a precizat ca cei doi au aflat de sarcina "recent", fara a oferi alte precizari dar, potrivit agentiei Press Association, sarcina nu a depasit 12 saptamani si anuntul de luni a fost motivat de starea de sanatate a lui Kate.