Avioane de vantoare turcesti au fost amplasate luni la frontiera cu Siria, dupa ce armata presedintelui Bashar al-Assad a bombardat pozitiile rebelilor dintr-o localitate situata la granita cu Turcia, a precizat un diplomat turc, pentru AFP.

Aeronavele F-16 au decolat ca "masura de precautie" din baza din Diyarbakir, in sud-estul Turciei, dupa un raid al aviatiei siriene asupra Ras al-Ain, o localitate siriana controlata de luna trecuta de insurgenti, a precizat acest diplomat, sub acoperirea anonimatului.

In timpul acestui atac, mai multe proiectile de origine siriana nedeterminata au cazut in localitatea vecina Ceylanpinar, starnind panica in randul locuitorilor.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, cel putin 12 persoane, printre care 8 rebeli, au fost ucise in acest raid care viza un cartier din Ras al-Ain, controlat de rebeli proveniti din miscari islamiste radicale.

Turcia, care sustine rebeliunea siriana impotriva regimului lui Bashar al-Assad, a cerut recent NATO sa amplaseze rachete sol-aer Patriot de-a lungul frontierei sale cu Siria, pentru a-si proteja teritoriul.