Armata israeliana se declara pregatita, daca este nevoie, sa lanseze o noua operatiune terestra in Fasia Gaza, dupa ce l-a ucis miercuri intr-un raid pe seful aripii armate a Hamasului, Ahmad Jaabari, scrie AFP.

"Toate optiunile sunt deschise. Daca este nevoie, armata este pregatita sa lanseze o operatiune terestra in Gaza", a declarat un purtator de cuvant militar, pe contul sau de Twitter.

Potrivit martorilor, zeci de tancuri ale armatei israeliene erau stationate in exteriorul Fasiei Gaza, in apropiere de bariera de securitate dintre Israel si teritoriul palestinian.

Armata a precizat ca, in raidurile de miercuri, a vizat situri de lansare a rachetelor cu raza lunga de actiune ale miscarii Hamas, care controleaza Gaza.

Purtatorul de cuvant al armatei israeliene, Avital Leibovich, a afirmat ca "eliminarea" liderului militar al Hamasului reprezinta inceputul unei operatiuni militare impotriva grupurilor armate din Fasia Gaza.

In Gaza, aviatia israeliana a efectuat peste 20 de raiduri in enclava palestiniana, ucigand sase palestinieni, printre care si Ahmad Jaabari si garda sa de corp.

Un nou ciclu de violente la frontiera dintre Gaza si Israel a inceput in acest week-end, in cursul caruia sapte palestinieni - patru civili si trei combatanti - au fost ucisi, iar alti 35 raniti. De partea israeliana, opt oameni au fost raniti, dintre care patru sunt soldati.