Partidul aflat la putere in Ucraina, al presedintelui Viktor Ianukovici, se afla pe primul loc in urma alegerilor legislative organizate duminica in Ucraina, cu 37% din voturi, fiind urmat indeaproape de blocul care o sustine pe Iulia Timosenko, cu 21%, potrivit rezultatelor partiale preliminare, scrie AFP.

Alegeri legislative Ucraina: Presedintele Ianukovici voteazaFoto: Agerpres/Xinhua

Dupa numararea a 30% din buletinele de vot, pentru cele 225 de scaune de deputat repartizare proportional (din 450), comunistii se situeaza pe pozitia a treia cu 15% din voturi, urmati de Partidul Udar al celebrului boxer Vitali Kliciko, cu 12%, si formatiunea nationalista Svoboda cu 7%.

Partidul fotbalistului Andrei Sevcenko nu ar fi obtinut decat 1,6% din voturi, fiind departe de pragul electoral de 5%.

Cealalta jumatate din cei 450 de deputati sunt alesi prin scrutin majoritar uninominal.

Dupa publicarea sondajelor la iesirea de la urne, premierul Mykola Azarov si-a exprimat satisfactia fata de "victoria" partidului aflat la putere.

"Noi credem ca Partidul Regiunilor va obtine majoritatea", a declarat el intr-o conferinta de presa duminica seara.

Alegerile din Ucraina sunt atent supravegheata de Occident, preocupate de deteriorarea democratiei, dupa incarcerarea fostei prim-ministre Iulia Timosenko in 2011, condamnata de comunitatea interntationala.

Alianta Batkivscina (pro-Timosenko) si observatori ucraineni au anuntat ca au observat fraude duminica, notand in special cumpararea de voturi in timpul scrutinului.

Observatorii OSCE se va pronunta luni dupa-amiaza la Kiev cu privire la alegeri.