Democratul Barack Obama si rivalul sau republican, Mitt Romney, urmeaza sa se confrunte luni seara la Universitatea Boca Raton din Florida in cea de-a treia si ultima dezbatere televizata din aceasta campanie electorala, dezbatere dedicata politicii externe, programata cu doua saptamani inaintea scrutinului prezidential din 6 noiembrie, anunta AFP. Inaintea confruntarii, cei doi se afla la egalitate perfecta in ceea ce priveste intentiile de vot, potrivit celui mai recent sondaj publicat de presa de peste ocean.

Obama vs. RomneyFoto: Agerpres/Xinhua

Obama si Romney se afla la egalitate in ceea ce priveste intentiile de vot, cu doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie si inaintea ultimei dezbateri televizate, programate luni seara. Potrivit unui sondaj publicat de Wall Street Journal si NBC News si citat de AFP, fiecare dintre cei doi candidati este cotat cu 47% din intentiile de vot.

Potrivit precedentului sondaj aparut in presa de peste ocean, Obama beneficia de un avans de 3% in fata contracandidatului sau (49% pentru actualul presedinte fata de 46% pentru Romney), ceea ce indica o crestere a candidatului republican in preferintele electoratului.