Un medic venezuelean a declarat, pentru publicatia El Nuevo Herald, ca fostul lider cubanez Fidel Castro a suferit un atac cerebral, ceea ce a facut ca acesta sa aiba dificultati in a manca, vorbi sau recunoaste persoane, relateaza Fox News.

Fidel Castro, una dintre ultimele aparitii publice (martie 2012) alaturi de Papa Benedict XVIFoto: Agerpres/AP

"A suferit un atac cerebral si nu mai recunoaste pe nimeni", a spus dr. Jose Marquina, acelasi care a sustinea anul trecut ca are informatii directe despre santatea presedintelui venezuelean Hugo Chavez, bolnav de cancer. "Oamenii care sufera de astfel de afectiuni au dificultati in a manca si, bineinteles, ajung sa aiba un deficit total al capacitatilor neurologice".

Nu este prima speculatie legata de sanatatea lui Castro, scrie Fox News, existand chiar zvonuri legate de moartea lui, iar recent unele persoane au sustinut ca acesta este pe patul de moarte in casa sa din Havana.

"Poate rezista cateva saptamani asa, dar ce pot spune este ca nu il vom mai vedea in public", a adaugat Marquina. "Nu este ajutat de aparate pentru respiratie si nu este conectat la tuburi, cum au spus unii. Este probabil adevarat ca este hranit printr-un tub", a mai spus el.

Castro a fost vazut in public ultima data in martie, cand Papa Benedict al XVI-lea a vizitat Cuba. Nu a mai scris in rubrica sa, "reflectii de la Fidel", din luna iunie.