Liderul retelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, le-a cerut musulmanilor sa duca un razboi sfant impotriva Statelor Unite si Israelului din cauza unui film considerat ofensator la adresa profetului Mohamed, relateaza Associated Press, citat de Agerpres. Ayman al-Zawahri i-a salutat pe demonstrantii ''onesti si zelosi" care au patruns in ambasada SUA din Cairo si pe atacatorii care au luat cu asalt "ambasada" SUA din Benghazi in cadrul unor violente legate de film. Ambasadorul american si alte trei persoane au murit in atacul de la 11 septembrie asupra Consulatului SUA din orasul libian Benghazi.

Filmul de amatori, "Innocence of Muslims" ("Inocenta musulmanilor") a fost realizat de un cetatean american nascut in Egipt.

Intr-un mesaj audio transmis de As-Sahab, bratul armat al retelei AL-Qaida, si postat sambata pe site-urile militantilor, al-Zawahri sustine ca Washingtonul a permis producerea acestui film sub pretextul libertatii de exprimare, "insa aceasta libertate nu i-a impiedicat sa tortureze detinuti musulmani".