Rusia nu crede ca Iranul intentioneaza sa atace Israelul cu arme nucleare, a declarat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov pentru un inalt oficial israelian, adougand ca nu exista nicio dovada ca Republica Islamica a dezvoltat arme nucleare, scrie Haaretz.

Comentariile lui Lavrov au venit dupa ce, luni, Afacerile Externe au raportat ca David Rothkopf a declarat ca SUA si Israel au in vedere posibilitatea unei "lovituri chirurgicale" impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului.

In timp ce Israelul si Statele Unite inca nu sunt de acord in intregime asupra "liniei rosii" care ar declansa un raspuns militar, rapoartele sugereaza ca israelienii doresc acum un atac mult mai limitat decat a fost anterior dezbatut.

Rothkopf, un fost oficial al administratiei Clinton si expert in relatii internationale, citat de o sursa apropiata discutiilor, afirma ca un atac la scara mica este in prezent considerat ca optiunea militara cea mai probabila. Un astfel de atac este probabil sa dureze doar cateva ore si vor fi efectuat pe calea aerului, folosind bombe si sustinut de drone, mentioneaza sursa.