Mitt Romney este castigatorul primei confruntari televizate dintre principalii candidati la alegerile prezidentiale din SUA, anunta presa internationala. Romney castiga batalia cu Obama, titreaza Washington Post, in timp ce Guardian scrie ca Romney urca, iar Obama se impiedica in prima dezbatere.

Romney si ObamaFoto: Captura Youtube.com

Romney castiga batalia cu Obama, titreaza Washington Post. Candidatul republican a iesit la atac cu intrebari privind rezultatele economice sau sistemul de sanatate, sustinand ca el ar duce tara in cu totul alta directie si fortandu-l pe actualul lider de la Casa Alba sa se apere, noteaza acelasi ziar. In schimb, Obama a incercat sa se apere acuzandu-si rivalul de faptul ca ar forta o abordare de sus in jos a economiei, care i-ar avantaja pe cetatenii bogati pe cheltuiala clasei de mijloc. El s-a aflat, insa, in mod repetat in defensiva pe parcursul confruntarii televizate, puncteaza jurnalistii americani.

Romney urca, Obama se impiedica in prima dezbatere, scrie Guardian, comentand ca republicanul a reusit o performanta buna in fata unui Obama pasiv si fragil.

New York Times citeaza primul sondaj realizat dupa dezbatere, realizat de CNN, ce indica victoria candidatului republican in prima confruntare dintre cei doi, si remarca o "ciocnire" a filosofiilor celor doi privind viitorul SUA nu doar in ceea ce priveste taxele, cheltuielile si sistemul de sanatate, dar si asupra rolului Guvernului intr-o societate americana macinata acum de probleme chinuitoare.

Sub titlul "O, Mitt clash on economy", New York Post scrie despre "dezbaterea agresiva" care a marcat prima confruntare a candidatilor la Casa Alba si remarca: Politicosi, dar taiosi, cei doi nu au fost de acord in aproape nicio privinta.

Bataiosul Romney castiga prima dezbatere cu discretul Obama, anunta si The Times, adaugand ca republicanul a lansat o serie de atacuri jignitoare in legatura cu rezultatele actualului presedinte, in timp ce a resuit sa se prezinte pe el insusi drept un posibil ocupant credibil al fotoliului de lider de la Casa Alba.

Romney domina in fata lui Obama in prima dezbatere televizata, titreaza Le Monde. Intr-o dezbatere axata in principal pe economie si sistemul de sanatate, republicanul a aparut mai sigur si mai increzator, in timp ce presedintele in exercitiu a fost mult mai moale decat de obicei.