Statele Unite au avertizat vineri ca Hezbollahul libanez, clasat de Washington in randul organizatiilor teroriste, poate lovi "in orice moment", in special in Europa, scrie AFP.

"Credem ca Hezbollahul ar putea conduce atacuri in Europa sau in alte zone in orice moment si (...) fara nicio forma de avertisment", a declarat un responsabil al Departamentului de Stat. "Hezbollahul si Iranul vor mentine, ambele, o activitate terorista in viitorul apropiat", a adaugat el.

Principala forta a guvernului libanez, miscarea siita condusa de seicul Hassan Nasrallah si strans legate de Iran este angajata intr-o "intensificare a campaniei teroriste" in intreaga lume, a mentionat Daniel Benjamin, coordonator al luptei anti-teroriste in Departamentul de Stat.

Potrivit acestuia, Hezbollahul este de asemenea interesat sa comita atacuri teroriste in Thailanda, unde o precedenta tentativa a esuat la inceputul lui 2012.

El a afirmat in schimb ca nu dispune de informatii legate de operatiuni planificate pe teritoriul american.

Vineri, autoritatile americane au acuzat Hezbollahul pentru "rolul central" pe care il joaca in Siria ajutand fortele presedintelui Bashar al-Assad in operatiunea de reprimare a revoltei care zguduie aceasta tara din martie 2011.

Hezbollahul figureaza pe lista organizatiilor teroriste in cazul Israelului si Statelor Unite, dar nu si al Uniunii Europene.