Presedintele american Barack Obama a facut o gluma deocheata la adresa sotiei sale, Michelle, in cadrul unui eveniment de strangere de fonduri pentru comunitatea homosexualilor, lesbienelor si bisexualilor din SUA (LGBT), relateaza Daily Mail.

Barack Obama a vorbit miercuri seara in fata a 600 de sustinatori si i-a multumit pe aceasta cale realizatoarei americane de televiziune Ellen DeGeners. "Vreau sa-i multumesc minunatei mele prietene, care a acceptat sa fie ironizata pentru ca Michelle a batut-o la flotari", a declarat presedintele american, referindu-se astfel la un concurs de flotari dintre prima doamna a Americii si prezentatoarea tv, desfasurat in luna februarie, in timpul unei emisiuni realizate de DeGeners.

"Totusi, Ellen sustine ca Michelle nu a mers pana jos", a adaugat presedintele american, afirmatie care a starnit hohote de ras in randul sustinatorilor.

Declaratiile lui Barack Obama au fost preluate si de presa americana, desi nu se stie daca presedintele american a premeditat gluma cu caracter sexual sau daca a fost pur si simplu vorba de o exprimare nefericita.

Publicatia americana Los Angeles Times noteaza ca liderul de la Casa Alba s-a aratat usor incurcat in momentul in care suporterii sai au izbucnit in ras. "Asta este ceea ce am auzit", a continuat Obama. "Un lucru este clar. Michelle ma intrece chiar si pe mine la flotari. Nu ar trebui sa te simti prost", a mai spus presedintele in timp ce i se adresa realizatoarei tv Ellen DeGeners.

Cativa reporteri americani au comentat declaratiile presedintelui pe Twitter. "Sper ca Michelle Obama sa tipe la Barack Obama in seara asta sau cel putin sa nu-i mai faca 'flotari'", a scris jurnalistul Meredith Shiner pe reteaua sociala.

In discursul de 30 de minute, Barack Obama a enumerat masurile adoptate in favoarea comunitatii gay in timpul mandatului sau si a declarat ca drepturile comunitatii homosexualilor sunt egale cu cele ale civililor. El a subliniat ca realizarile sale fac parte dintr-un progres constant de a include din ce in ce mai multi oameni in ceea ce se cheama visul american. Liderul de la Casa Alba a devenit recent primul presedinte american care declara ca sustine casatoriile intre homosexuali.