Liderul nord-coreean Kim Jong-un a sustinut miercuri, in fata a mii de copii, cel de-al doilea discurs public de la preluarea puterii, informeaza CNN. Kim Jong-un le-a vorbit celor aproximativ 20.000 de copii stransi in Phenian, cu ocazia celei de-a 66-a aniversari a Uniunii Copiilor din Coreea.

Kim Jong-un a afirmat in fata copiilor ca tara are un viitor bun. ''Viitorul Coreei depinde de voi'', a spus liderul nord-coreean. ''Coreea de care sunteti responsabili va deveni o tara plina de rasete si fericire si, de asemenea, cea mai puternica tara din lume'', a mai precizat Kim Jong-un.

Totodata, liderul de la Phenian a declarat ca tara sa dispune de cea mai puternica tehnologie in materie de rachete si i-a indemnat pe copii sa studieze din greu, spunand ca nu pot contribui la dezvoltarea natiunii daca notele lor sunt proaste.

Imaginile difuzate de televiziunea nationala nord-coreeana ii arata pe copii plangand de emotie in timpul discursului presedintelui.

Discursul liderului nord-coreean este vazut ca o incercare a acestuia de a castiga sprijinul unei noi generatii. Un expert nord-coreean a declarat ca discursul lui Kim Jong-un este mai degraba similar celor sustinute de bunicul sau, Kim Il-Sung, decat celor apartinand tatalui sau.