Printul Philip a fost spitalizat luni dupa-amiaza, la Londra, in cea de-a treia zi de festivitati dedicate jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a, din cauza unei infectii urinare, a anuntat Palatul Buckingham, potrivit AFP.

Ducele de Edinburgh, care va implini 91 de ani duminica viitoare, a fost spitalizat ''ca o masura de precautie, dupa ce a dezvoltat o infectie a vezicii urinare, care este in curs de tratare'', a precizat palatul intr-un comunicat de presa.

El va "ramane sub observatie cateva zile" si este "cum era de asteptat, foarte dezamagit ca rateaza concertul organizat in cursul serii pentru jubileu si ceremoniile prevazute pentru maine", a adaugat Palatul Buckingham.

Un purtator de cuvant al Palatului a declarat ca regina va asista la concert, asa cum era prevazut.

Cunoscut pentru energia sa, ducele de Edinburgh a mai fost spitalizat de urgenta in decembrie din cauza unei artere coronariane obstructionata, o interventie care l-a impiedicat sa participe la sarbatorile traditionale de Craciun alaturi de familia regala.

Duminica, el a petrecut mai multe ore in picioare, alaturi de regina, in frig si ploaie, pentru a asista la marea parada nautica de pe Tamisa, organizata pentru a celebra implinirea a 60 de ani de domnie a reginei.

Aflat la conducerea a 800 de asociatii si a tuturor calatoriilor oficiale, ducele a hotarat vara trecuta sa reduca putin din obligatiile sale. El a insotit-o totusi pe regina in numeroasele vizite pe care le-a efectuat in Marea Britanie pentru jubileul sau.