Regimul iranian avertizeaza ca ar putea lua masuri legale impotriva gigantului Google, motivand ca Golful Persic nu este etichetat de Google Maps, informeaza AFP.

Golful PersicFoto: Captura Google Maps

"Actiunea Google face parte din comploturile indreptate impotriva tarii noastre (...) Daca Google nu isi va corecta cat mai repede greseala, vom depune plangere oficiala impotriva Google", a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe iranian, Ramin Mehmanparast.

Purtatorul de cuvant iranian a adaugat ca "evitarea numelui Golfului Persic este ca o joaca cu sentimentele si realitatile poporului iranian", potrivit CNN.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Google a declarat ca portiunea de apa nu a fost niciodata etichetata. "Este pur si simplu cazul in care nu avem o eticheta pentru fiecare portiune de apa", a precizat purtatorul de cuvant, sub protectia anonimatului. El nu a mentionat alte zone specifice care nu sunt etichetate.

CNN arata ca, daca se tasteaza "Golful Persic" in Google Maps, harta va arata Golful Persic, insa acesta nu este etichetat. In schimb, Golful Oman, Marea Arabiei, Golful Aden sau Marea Rosie sunt etichetate.

La inceputul acestei luni, Teheranul a acuzat Google de promovarea unor "minciuni" pentru ca evita sa acorde o denumire Golfului in sectiunea "harti" a motorului de cautare. Iranul insista pentru folosirea sintagmei "Golful Persic", in timp ce tarile arabe din regiune prefera denumirea "Golful Arabic" sau pur si simplu "Golf"".