Parlamentul Rusiei a votat marti investitura lui Dmitri Medvedev ca prim-ministru, completand astfel rocada de functii cu Vladimir Putin, care a revenit la Kremlin luni, relateaza AFP.

Putin si Medvedev, rocada de functiiFoto: Agerpres/AP

Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului, unde partidul Rusia Unita are majoritate, a votat cu 299 de voturi pentru si 144 impotriva.

"Va multumesc pentru incredere. Voi munci, fara sa ma menajez, pentru a indeplini promisiunile facute de presedintele Rusiei si de catre mine", a declarat Medvedev, 47 de ani, in parlament.

Medvedev a spus camerei, inainte de vot, ca Rusia trebuie sa reduca birocratia, sa lupte impotriva coruptiei si sa protejeze drepturile de proprietate pentru a imbunatati mediul de afaceri si a deveni mai competitiva.

Cei doi cei mai puternici oameni din stat sunt prieteni din anii 1990, cand au lucrat impreuna la autoritatea locala din Sankt Petersburg. Putin, 59 de ani, a fost cel care l-a promovat pentru candidatura la prezidentiale in 2008, cand el nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat consecutiv.