​Presedintele venezuelean Hugo Chavez s-a intors duminica in Cuba pentru o noua sesiune de radioterapie impotriva cancerului, anunta CNN. El a fost intampinat pe aeroportul Jose Marti din Havana de liderul cubanez Raul Castro.

Hugo Chavez, in varsta de 57, nu a mentionat tipul de cancer de care sufera, in timp ce guvernul de la Caracas a facut publice prea putine detalii referitoarea la starea de sanatate a presedintelui, alimentand astfel zvonurile despre starea de sanatate a acestuia si viitorul politic al tarii.

Liderul venezuelean s-a intors joi, in Venezuela, dupa o a doua runda de radioterapie in Cuba. Chavez a petrecut anul acesta 34 de zile in Havana.

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a sustinut, de asemenea, joi, un discurs in orasul natal Barinas, unde a vorbit despre lupta sa cu cancerul si s-a rugat la Dumnezeu sa-i crute viata, motivand ca mai are multe lucruri de facut pentru tara si poporul sau. De altfel, liderul venezuelean a sustinut ca se recupereaza, adaugand ca "are multa credinta, multa speranta si multa vointa pentru a invinge aceasta amenintare".

Hugo Chavez a suferit doua operatii anul trecut in care i s-a extirpat o tumora canceroasa de marimea unei mingi de baseball din zona pelvisului si a fost de mai multe ori in Cuba pentru chimioteraptie si radioterapie.