Presedintele venezuelean Hugo Chavez s-a rugat la Dumnezeu, intr-un discurs tinut inainte de Paste la casa sa, sa il crute, pentru ca mai are "multe de facut pentru tara", relateaza The Guardian. Stand langa o statuie cu Isus pe cruce, Chavez, care s-a intors in Venezueala dupa inca o sesiune de radioterapie pentru cancer in Cuba, a izbucnit in plans si i-a elogiat de asemenea pe Ernesto Che Guevara si pe Simon Bolivar.

Hugo Chavez la slujba din casa saFoto: Agerpres/AP

"Da-mi coroana ta, Isus. Da-mi crucea ta, spinii tai pentru a sangera. Dar da-mi viata, pentru ca mai am multe de facut pentru aceasta tara si acesti oameni. Nu ma lua inca", a spus el. "Astazi am mai multa credinta decat ieri. Viata a fost ca un uragan. Dar in urma cu doi ani, viata a inceput sa nu imi mai apartina. Cine a spus ca va fi usoara calea revolutiei?" a continuat in discursul sau Chavez, pe care l-a sustinut dupa o slujba religioasa ce a avut loc in locuinta sa din Barinas.

Liderul venezuelean in varsta de 57 ani a suferit doua operatii anul trecut in care i s-a extirpat o tumora canceroasa de marimea unei mingi de baseball din zona pelvisului si a fost de mai multe ori in Cuba pentru chimioteraptie si radioterapie.

Nu se cunosc insa detalii despre starea reala de sanatate a sa.

Potrivit The Guardian, Chavez s-a adunat repede si a reusit sa glumeasca despre faptul ca putini oameni ii privesc discursul, cei mai multi cetateni fiind la plaja in perioada sarbatorii.