O pagina din notitele lui Leonardo da Vinci, necitita pana acum, dovedeste ca si geniile isi fac liste de sarcini. Bineinteles, continutul listei este putin diferit la renumitul pictor, sculptor si om de stiinta, scrie Mediafax.

In lista, conceputa in jurul anului 1510, Leonardo noteaza ca trebuie sa faca rost de un craniu uman, obligatoriu trebuie sa-si obtina cartile de anatomie, sa examineze gauri in substanta creierului si sa descrie maxilarul unui crocodil. De asemenea, artisul noteaza ca trebuie sa cumpere creta, carbune si hartie.

Lista de sarcini va face parte dintr-o expozitie cu mai mult de 80 de pagini continand notite ale celebrului Leonardo da Vinci, care va fi deschisa la Palatul Buckingham, din 4 mai, informeaza Daily Mail.

Curatorul expozitiei, Clayton Martin, a declarat: "Ca orice persoana care pleaca intr-o calatorie, Leonardo isi facea liste cu lucruri pe care trebuia sa le ia cu el. Alaturi de obiectele personale, de imbracaminte si igiena, el enumera instrumentele sale anatomice, cum ar fi forcepsul, bisturiul si ferastraul pentru os".

"Aceasta pagina este fascinanta pentru ca ofera o imagine cu adevarat personala din viata lui Leonardo da Vinci", a adaugat curatorul.