Lori Anne Madison, o fetita de sase ani din Virginia (SUA), este cea mai tanara concurenta din competitia traditionala americana "Scripps National Spelling Bee". Tanara a atras atentia mass mediei americane dupa s-a calificat in competitia nationala deschisa elevilor pana in clasa a VIII-a. Lori Anne este educata acasa si, precum chiar ea recunoaste, a fost ajutata sa invete cum sa spuna cuvintele pe litere de mama sa, Sorina Vlaicu Madison, de origine romana, relateaza ABC News.

Lori Anne MadisonFoto: Captura ABC News

Lori Anne Madison, din Woodbridge, Virginia, a castigat vineri cea de a 34-a editie a concursului de "spelling" din districtul Prince William unde a concurat impotriva altor 21 de copiii mai mari decat ea calificandu-se astfel in etapa nationala.

"Am mai participat la competitii cu copii mai in varsta si inainte si mi-am facut multi prieteni, unii mai tineri, altii mai in varsta, si ma simt confortabil in mijlocul oricarui grup", a declarat Lori Anne pentru ABC News.

Micuta a participat pentru prima data la un astfel de concurs cand avea 3 ani. "Cativa prieteni au mentionat un concurs regional micut si am cerut sa merg si eu. A fost foarte distractiv sa fiu pe scena astfel incat am vrut apoi sa particip si la alte concursuri", a relatat Lori Anne Madison.

Fetita a mai povestit ca ii place sa citeasa si ca preferatele sale sunt cartiele de tip "fantasy". "Am inceput sa citesc foarte devreme si citesc mult, iar asta ajuta. In plus, muncesc mult si imi place sa gasesc cuvinte noi interesante in dictionar", sustine Lori Anne.

"Parintii [n.r. Alex si Sorina Madison] imi dau teste. Citesc liste si am o memorie foarte buna", le-a povestit Lori Anne jurnalistilor de la Fox News.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player