Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca Occidentul trebuie sa inceteze tentativele sale "de intimidare" asupra Iranului si a asigurat ca sanctiunile impotriva programului sau nuclear n-au avut decat un efect "psihologic", transmite AFP.

"Dumnezeu mi-e martor, natiunii iraniene nu-i va pasa de bombele, navele de razboi si avioanele voastre", a declarat Ahmadinejad duminica, intr-un discurs televizat.

"Ei spun ca toate optiunile sunt pe masa (n.r. - pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara). Ei bine, lasati-le sa putrezeasca acolo... si putreziti si voi, de asemenea", a adaugat acesta, in retorica sa inflamata obisnuita.

Statele Unite si Uniunea Europeana "ar trebui sa vorbeasca politicos si sa recunoasca drepturile altor natiuni... si sa coopereze mai degraba decat sa-si arate coltii, armele si bombele", a insistat el.

Declaratiile lui Ahmadinejad intervin in contextul in care tarile din Grupul 5+1 (Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania) intentioneaza sa reia negocierile, inghetate de mai bine de un an, cu privire la programul nuclear iranian.