Rusia a revenit la un nivel de coruptie "normal" si "civilizat", dupa dezastrul care a urmat, in anii 1990, caderii URSS, a apreciat vineri cineastul rus Stanislav Govoruhin, care conduce campania premierului Vladimir Putin pentru alegerile prezidentiale, relateaza AFP.

"Astazi, am revenit la o coruptie normala, civilizata, care, din pacate, exista in China - acolo, e adevarat, esti impuscat pentru asta - in Italia si in America", a spus Govoruhin, intr-un interviu acordat cotidianului Trud.

"La noi, coruptia este mai naturala ca in aceste tari, dar suntem pe punctul de a iesi dintr-o situatie monstruoasa de jefuire", a adaugat el, facand referire la privatizarile controversate din anii '90.

In Rusia, coruptia este "un viciu de care este dificil sa te debarasezi rapid", a apreciat acesta, subliniind ca acest flagel exista deja in epoca tarilor.

"Apropos, sub Stalin nu exista coruptie", a afirmat Govoruhin, fara a face alte precizari.

Epoca fostului dictator Iosif Stalin a fost marcata de un regim de teroare si de executii sumare, deportari si trimiteri in lagare a milioane de persoane.

Presedintele Dmitri Medvedev, care a facut din lupta impotriva coruptiei una dintre prioritatile sale, de la instalarea la Kremlin, in 2008, si-a recunoscut esecul in acest domeniu.

Vladimir Putin, care i-a cedat in 2008 presedintia lui Dmitri Medvedev, este marele favorit la alegerile prezidentiale din 4 martie, dupa doua mandate consecutive la Kremlin, obtinute in 2000 si in 2004.