SUA au facut vineri un apel la diplomatie pentru a convinge Teheranul sa renunte la controversatul program nuclear si au cerut Israelului sa "permita sanctiunilor sa-si faca efectul", informeaza AFP.

Dupa ce secretarul american al Apararii, Leon Panetta, ar fi declarat pentru Washington Post ca Israelul va ataca Iranul in primavara, un purtator de cuvant al diplomatiei americane a confirmat ca SUA cer Israelului sa nu bombardeze Iranul.

"Acesta este mesajul nostru", a anuntat Mark Toner. "Am impus sanctiuni fara precedent Iranului, deoarece consideram ca exista timp suficient si spatiu pentru ca diplomatia sa actioneze", a afirmat Toner.

"Consideram ca trebuie sa lasam timp sanctiunilor - care vor ingheta economia iraniana - sa-si faca efectul", a mai declarat purtatorul de cuvant american.

Declaratiile vin la doar o zi dupa ce secretarul american al Apararii, Leon Panetta, ar fi estimat ca exista o "mare probabilitate" ca Israelul sa atace in primavara centralele nucleare din Iran, potrivit unui editorial publicat de Washington Post.