​Yahya Jammeh a depus juramantul pentru un al patrulea mandat de presedinte in Gambia, ocazie cu care a amenintat muncitorii ca ii va "elimina" in proportie de 82%, pentru ca sunt lenesi, transmite BBC.

Presedintele Gambiei, Yahya JammehFoto: Agerpres/AP

Fostul sef al armatei a promis ca va fi "si mai periculos decat atunci cand purta uniforma".

De asemenea, a garantat ca va transforma micuta tara din vestul Africii intr-o "superputere economica" in urmatorii 5 ani.

Jammeh a ajuns la putere in 1994, in urma unei lovituri de stat, si a fost reales in decembrie, in urma unui scrutin foarte controversat.

"Nu puteti sta in birouri in fiecare zi nefacand nimic, iar la finalul zilei sa va asteptati sa fiti platiti. Asta trebuie sa inceteze. Fie va faceti treaba, fie plecati sau mergeti la inchisoare. Voi elimina aproape 82% din forta de munca in urmatorii cinci ani incepand cu ziua de vineri, daca nu isi schimba atitudinile", a spus el intr-o declaratie televizata.

Jammeh a promis si sa aiba "toleranta zero" in ceea ce priveste coruptia si drogurile. Gambia, una dintre destinatiile turistice populare din Africa, a devenit recent un punct cheie de tranzit al cocainei traficate din America Latina.

In plus, Jammeh a promis sa se concentreze mai mult pe acordarea unei puteri mai mari femeilor si sa creeze mai multe locuri de munca pentru tineri.