O inregistrare video ce prezinta momentele dramatice in care o protestatara este batuta cu cruzime de soldatii egipteni a devenit simbol al brutalitatii regimului militar din Egipt, transmite RT.com. "Fata cu sutien albastru" este lovita cu betele si cu picioarele, dupa care un militar ii sare pe piept.

Violente la Cairo.Foto: Captura LiveLeak

Inregistrarea momentelor in care tanara este lovita de militari a provocat reactia dura a blogosferei arabe, care critica la unison violenta de care au dat dovada soldatii egipteni.

Filmul a fost incarcat pe site-ul YouTube duminica, in a patra zi de confruntari violente in Piata Tahrir, intre manifestanti ce protesteaza impotriva regimului militar si fortele de ordine. Confruntarile au provocat pana in prezent cel putin 10 morti si peste 300 de raniti.

Potrivit informatiilor, imaginile au fost filmate pe strada Qasr Al-Ainy, in apropiere de Piata Tahrir.

Soldatii egipteni, echipati cu casti si veste antiglont, avand in maini bastoane si bete, lovesc mai multi protestari. Imaginile ii arata cum lovesc cu cruzime in cap si peste corp o femeie, care incearca sa se apere cu mainile. Unul dintre soldati sare cu picioarele pe pieptul femeii lesinate, in timp ce altul incearca ulterior sa o acopere cu haina.

Cativa dintre manifestanti incearca sa o evacueze pe tanara din zona, insa sunt prinsi de militari si loviti.

Manifestantii au ocupat Piata Tahrir in urma cu trei saptamani, cerand ca regimul militar sa se retraga si sa predea puterea unui guvern civil. In ultimele zile, protestele au devenit violente, fortele de ordine atacandu-i in mai multe randuri pe demonstranti.

Premierul Kamal el-Ganzouri a acuzat manifestantii ca organizeaza o "contrarevolutie". "Cei care sunt in piata Tahrir nu sunt tinerii revolutiei", a afirmat el, sambata, facand referire la revoltele care au dus la alungarea lui Hosni Mubarak. "Aceasta nu este o revolutie, ci o contrarevolutie", a subliniat acesta.

Seful guvernului a sustinut ca nici politia si nici armata nu au deschis focul. El a acuzat "elemente infiltrate" care "nu doresc binele Egiptului", fara a face alte precizari.

Ganzouri, numit in aceasta functie de armata la sfarsitul lunii noiembrie, este puternic contestat de manifestanti, in conditiile in care a mai fost prim ministru si sub regimul lui Hosni Mubarak.

Aceste ciocniri au loc in conditiile in care in Egipt se desfasoara, incepand cu 28 noiembrie, alegeri legislative, dominate pana in prezent de formatiunile islamiste.

Aceste violente sunt cele mai grave de la ciocnirile dintre manifestantii anti-armata si fortele de ordine, soldate cu 42 de morti in noiembrie, in acelasi cartier al capitalei egiptene.

Atentie, imagini extrem de violente!