Sapte barbati au fost arestati in Ohio, fiind acuzati de comiterea unor atacuri in interiorul unei comunitati Amish, relateaza BBC, dupa ce mai multor barbati li s-a tuns barba, iar femeilor parul. Atacurile au fost puse pe seama unei grupari respinse de comunitate.

Cinci dintre suspectii AmishFoto: Agerpres/AP

Liderul acestui grup, Samuel Mullet, in varsta de 66 de ani, si trei dintre fiii sai se afla printre suspectii retinuti.

"Am primit sute de apeluri de la oameni care traiesc cu frica, isi cumpara arme si incuietori din cauza lui Sam Mullet", a declarat seriful Fred Abdalla.

Cei sapte suspecti sunt acuzati de comiterea unor "atacuri fizice motivate religios" de provocarea de rani prin folosirea unei arme periculoase.

Acestia "au imobilizat cu forta mai multi barbati Amish si le-a taiat barbile si parul de pe cap, cu foarfece si aparat de tuns", potrivit departamentului de justitie. Barbatii ar fi facut si fotografii victimelor.

Pentru comunitatea Amish, gestul este unul foarte grav. Femeile nu isi tund deloc parul, iar barbatii isi lasa barba lunga dupa ce s-au casatorit.

In cel mai recent atac din aceasta luna, un barbat de circa 70 de ani, trantit la podea chair de fiul sau care i-a taiat barba si parul.

Conflictele au debutat din 2005, cand Samuel Mullet a excomunicat 8 familii care plecasera din Bergholz, pentru ca nu mai erau de acord cu felul in care acesta conducea comunitatea. Ulterior, batranii comunitatii au revenit asupra deciziei lui Mullet. Potrivit unor relatari, Mullet impusese "pedepse fizice extreme" fata de cei care il sfidau; de exemplu, unii membri ai comunitatii au fost pusi sa doarma intr-un cotet de gaini la el in curte timp de mai multe zile.

De asemenea, Mullet este acuzat si ca a intretinut relatii sexuale cu unele femei din comunitate pentru a le "curata de diavol".