Rick Perry, candidat pentru nominalizarea republicanilor la cursa prezidentiala, a facut miercuri seara o gafa dezbatuta pe larg in SUA, in timpul dezbaterii electorale din Michigan, informeaza BBC. Intrebat ce agentii guvernamentale vrea sa desfiinteze, guvernatorul Texasului a numit doua, insa nu si-a putut-o aminti pe cea de-a treia, renuntand intr-un final: "Nu pot. Ups!". Perry a afirmat ulterior ca gafa nu ii va afecta imaginea, pentru ca toata lumea greseste.

Rick Perry, in timpul dezbaterii din MichiganFoto: Reuters

Perry este unul dintre candidatii vazuti cu cele mai multe sanse la investitura republicanilor pentru confruntarea prezidentiala cu Barack Obama in 2012.

Miercuri seara, Perry a afirmat ca ar renunta la trei agentii federale din guvern, insa nu a putut enumera decat doua: "Comert, Educatie si - care e a treia?"

Desi a cautat prin notitele cu care venise, nu a reusit sa gaseasca raspunsul. Contracandidatul sau, Mitt Romney, a intervenit si i-a sugerat raspunsul: Agentia pentru Protectia Mediului - foarte nepopulara in randul conservatorilor.

"Iata, EPA," a spus guvernatorul, insa a recunoscut imediat dupa ca nu despre ea era vorba.

"Deci nu puteti sa o numiti pe a treia?" l-a intrebat unul dintre moderatorii dezbaterii CNBC.

"A treia agentia pe care as desfiinta-o: educatia, comertul...Nu pot, pe a treia, nu pot. Scuze. Ups," a admis Perry.

El si-a amintit dupa 10 minute ca este vorba de departamentul pentru Energie.

Ulterior, Perry a glumit cu jurnalistii: "Ma bucur ca mi-am luat cizmele astazi, chiar m-am afundat in seara asta".

Raspunzand unor comentarii prin care gafa sa era vazuta ca dezastruoasa pentru sansele la candidatura, Perry a afirmat ca nimeni nu este perfect, toti oamenii gresesc si chiar ca o greseala il poate umaniza, potrivit CBS News.

"Cu totii facem greseli. Sunt un om. Si ce s-a intamplat a fost ca am avut un lapsus. Mi-au venit in cap atatea agentii incat am uitat ca este vorba de Departamentul pentru Energie," a spus Perry.

"Recunosc, nu sunt cel mai bun in dezbateri, cel mai priceput politician pe o scena ... O gafa nu va face sau desface o campanie", a adaugat guvernatorul.