"Jocul politic il cunoaste apropiata sefului de stat conservator Traian Basescu, la fel de bine ca dulapul ei de haine” scrie publicatia germana Die Welt, careia nu-i scapa aparitia pictorialului Elenei Udrea, in ultimul numar al revistei „Tabu”. Autorul articolului din publicatia germana crede ca „ministrul turismului romanesc sparge cu placere tabu-uri” si „calca in strachini”. Materialul e insotit de o fotogalerie cu diverse ipostaze, mai mult sau mai putin dezgolite, ale femeii la mana careia stau miliarde de euro bani publici.

In pictorialul „O lume a femeii tari” aparut in glossy-ul romanesc, Udrea ar apare ba in rochie de latex negru, mulata pe formele-i rotunde ca de Madonna, ba cu cizme inalte, care-i trec de genunchi.

Jurnalistul Thomas Roser considera ca Udrea si-a schimbat apartenenta politica si posturile, in ultimii ani, aproape la fel de des ca si garderoba sa costisitoare. „Talentul de a calca in strachini o caracterizeaza pe femeia carierista, la fel ca si nevoia de a intra in obiectiv”. „Nu doar prin suspiciunea de abuz in post si coruptie a ajuns ea ca politiciana sa faca valuri in presa”, continua autorul.

Acesta evoca doua gafe trecute ale politicienei romane: „A declarat ca Norvegia e membru al UE” si „le-a fericit pe femeile afectate de inundatii cu pantofi cu toc cui, pentru ca acestea <>”.

„In cuprinsul revistei, jurista se mai pune in scena cu Eva Peron, Cleopatra, Jackie Kennedy si Margaret Thatcher” scrie Welt Online. Elena Udrea si-ar fi justificat aparitia mediatica in acest context foto, referindu-se la simbolica unor femei puternice care nu s-au multumit a fi „simple muncitoare”, ci „au schimbat politica in lume”.