Multi dintre demonstrantii miscarii “Occupy Wall Street” arestati de politistii din New York provin din familii bogate si traiesc in locuinte mult mai luxoase decat cele ale americanilor de rand, a dezvaluit o ancheta a publicatiei The Daily Caller, citata de YahooNews. Informatiile reies din studierea dosarelor celor 984 de persoane retinute de NYPD intre 18 septembrie si 15 octombrie, in timpul demonstratiilor din metropola americana.

Occupy Wall StreetFoto: Reuters

The Daily Caller a obtinut, de la o sursa oficiala, informatii despre fiecare dintre demonstrantii arestati, asa cum apar ele in documentele NYPD.

Potrivit informatiilor, in urma analizei informatiilor legate de adresele celor arestati, The Daily Caller a descoperit ca pretul mediu al locuintelor acestora este de 305.000 de dolari, suma ce depaseste cu mult suma de 185.400 de dolari, cat reprezinta valoarea mediu a unei locuinte single-family in SUA.

Pe baza studierii Google Maps si a serviciilor imobiliare, publicatia a descoperit ca unele dintre locuintele in care traiesc protestatarii din miscarea Occupy se afla in zona luxoase: 95 dintre manifestanti au case ce valoreaza 500.000 de dolari sau mai mult.

De asemenea, suma medie platita de manifestantii Occupy care traiesc in apartamente inchiriate este de 1.850 de dolari.

Alte date despre cei arestati:

* 797 dintre ei sunt albi

* media de varsta a celor retinuti de politisti este de 27 de ani

* 10 demonstranti au fost arestati cel putin o data

* cei arestati provin, in special, din zona nord-estica a Statelor Unite

"Deşi nu ar fi corect să se concluzioneze că protestatarii arestaţi sunt pe deplin reprezentativi pentru o mişcare care nu este complet înţeleasa, această informaţie constituie cea mai completă imagine de pana acum a participanţilor cei mai militanti. Ea sustine, de asemenea, criticile persistente care-i prezinta pe protestatari ca agitatori din clasa bogata, cu puţine nemulţumiri legitime", scrie The Daily Caller.

Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutatla New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

In cateva saptamani, miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins in 30 de orase americane.

Desi protestele au fost in majoritate pasnice, intre politisti si manifestantii din New York au mai avut loc confruntari violente, sute de oameni fiind arestati.