Iranul a avertizat joi Statele Unite ca trebuie "sa se gandeasca de doua ori" inainte de a intra pe "un drum ce duce la ciocniri" cu Republica Islamica in ceea ce priveste programul nuclear al Teheranului, transmite Reuters. SUA si alte puteri occidentale au acuzat Iranul ca incearca sa dezvolte bombe atomice sub acoperirea unui program civil, lucru dezmintit in repetate randuri de Teheran.

Ali Akbar SalehiFoto: Reuters

"Din nefericire, Statele Unite si-au pierdut intelepciunea si prudenta in abordarea problemelor internationale. Se bazeaza doar pe putere", a declarat ministrul iranian de externe, Ali Akbar Salehi, aflat in vizita in orasul libian Benghazi.

"Bineinteles ca suntem pregatiti pentru ce e mai rau, dar speram sa se gandeasca de doua ori inainte de a intra pe un drum ce duce la ciocniri cu Iranul", a declarat seful diplomatiei de la Teheran.

Intrebat in legatura cu un test cu racheta efectuat miercuri de Israel, Salehi a afirmat: "Acest lucru nu este important, e un lucru de care nici nu ne pasa".

Oficiali americani au declarat recent ca Iranul va fi tras la raspundere pentru presupusul complot ce viza asasinarea ambasadorului saudit la Washington. SUA a anuntat ca au dejucat un complot de asasinare a ambasadorului saudit la Washington, Adel al-Jubeir, de catre doi barbati ce ar avea legaturi cu serviciile de informatii iraniene.

Statele Unite si tarile occidentale preseaza Iranul sa renunte la programul sau nuclear, despre care afirma ca urmareste sa obtina arma atomica. Teheranul a spus in repetate randuri ca programul sau are doar o componenta civila.