Fostul presedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost diagnosticat sambata cu o tumoare a laringelui si va fi supus unui tratament de chimioterapie in zilele urmatoare, transmite Reuters. Lula, asa cum este cunoscut el in intreaga lume, a fost lider de sindicat in Brazilia, devenind primul muncitor ales presedinte al tarii din America de Sud.

Luiz Inacio Lula da Silva Foto: Reuters

Lula se afla in prezent internat la Sirio Libanes Hospital din Sao Paulo, acelasi spital unde a fost tratat de cancer si actualul presedinte al Braziliei, Dilma Rousseff, inainte de preluarea mandatului, in ianuarie 2011.

Spitalul, care este cunoscut pentru rezultate importante in tratamentul cancerului, a anuntat intr-un comunicat ca Lula se simte bine si ca va incepe tratamentul de chimioterapie in zilele urmatoare.

Spitalul a precizat ca e vorba de o tumoare maligna.

Lula (66 de ani) a fost lider de sindicat in Brazilia, devenind primul muncitor ales presedinte al tarii din America de Sud. El a fost presedinte al Braziliei intre 2003 si 2010, o perioada de crestere economica sustinuta pentru tara sud-americana, in timpul careia 20 de milioane de brazilieni au iesit din saracie pentru a intra in randul clasei de mijloc.

Reuters scrie ca descoperirea cancerului de laringe pune sub semnul intrebarii viitorul politic al lui Lula. Informatii politice aparute in ultimele luni sugerau ca Lula ar putea sa candideze pentru un nou mandat in 2014, in cazul in care Rousseff nu va dori sa fie realeasa.