​O inregistrare video postata pe Internet pare sa infatiseze soldati sirieni ce trag cu armele automate in cativa magari, transmite LiveLeak. Potrivit informatiilor, animalele au fost omorate pentru a-i pedepsi pe locuitorii dintr-un sat, care au oferit ajutor opozantilor regimului lui Bashar al-Assad.

Imagini socanteFoto: Captura LiveLeak

In imagini se poate vedea cum soldatii aduna animalele, dupa care deschid focul cu arme automate.

Unii dintre magari cad imediat la pamant, in timp ce altii o iau la fuga.

"Armata siriana a innebunit. Magarii nu erau inarmati si nu au fost implicati in niciun protest impotriva regimului", scrie internautul care a postat materialul pe site-ul LiveLeak.

Incidentul ar fi fost inregistrat in Hama, unul dintre orasele unde au avut loc confruntari violente intre opozantii regimului lui Bashar al-Assad si fortele guvernamantale.

Un blog Foreign Policy a scris, citand mesaje primite pe Twitter de la martori, ca soldatii au vrut sa-i pedepseasca pe satenii ce simpatizeaza cu miscarile de protest, omorandu-le animalele de pe urma carora isi castiga existenta.

O miscare de contestatare fara precedent a inceput in 15 martie in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat "Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011", care cerea manifestari pentru "o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale".

Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.

Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.

La 2 septembrie, Uniunea Europeana a hotarat sa impuna sanctiuni impotriva exporturilor petroliere siriene, afirmand ca presedintele Bashar al-Assad isi masacreaza proprii cetateni.

Atentie, imagini violente!