Fostul premier socialist ungar Ferenc Gyurcsany, in prezent deputat, a ramas fara imunitate luni seara, si va trebui sa raspunda in fata justitiei pentru acuzatia de abuz de putere, relateaza AFP.

Pentru ridicarea imunitatii au votat, cu putin timp inainte de miezul noptii, 306 deputati, in timp ce grupul parlamentar socialist de 52 de deputati a votat impotriva.

Guvernul de centru dreapta condus de Viktor Orban afirma ca Gyurcsany, premier al Ungariei in perioada 2004 - 2009, a participat, alaturi de alti ministri, la o licitatie trucata de apel de oferte pentru proiectului cazinoului din Sukoro, la aproximativ 50 de km vest de Budapesta.

Schimbul de terenuri nu a avut loc, in cele din urma, dar statul ungar a pierdut 1,3 miliarde de forinti (5 milioane de euro) in aceasta afacere.

"Acuzatiile sunt false, parchetul minte, nici macar un singur cuvant din actul de acuzare nu este corect", a declarat fostul premier, in fata Parlementului.

In momentul in care parchetul a cerut in aprilie ridicarea imunitatii parlamentare, Ferenc Gyurcsany a denuntat un complot politic.