Ministrul Afacerilor Externe din Niger, tara unde se zvoneste ca s-ar ascunde fostul lider libian Muammar Gaddafi sau unul dintre fiii sai, Mohame Bazoum, a negat informatiile potrivit carora un convoi de 200 de vehicule din Libia au intrat in Niger, relateaza AFP.

"Doua sute de vehicule, nu este posibil, as fi stiut" a declarat acesta, sosit la Alger in vederea unei conferinte ministeriale privind securitatea in regiunea Sahel, prevazuta miercuri si joi.

Un purtator de cuvant al Consiliului National de Tranzitie (CNT) din Libia afirmase anterior ca aproximativ 200 de vehicule au intrat pe teritoriul Nigerului dinspre Libia, mentionand ca este vorba despre tipul de convoi care-l transporta de obicei pe fostul lider Muammar Kadhafi sau pe unul dintre fiii sai.

Ministrul a mentionat sosirea, duminica, a unui prim convoi libian in Niger.

"Au fost indrumati spre Niamey. Printre ei figureaza Abdallah Mansour (seful brigazilor de securitate ale lui Gaddafi) si un oficial foarte important din serviciile de informatii libiene", a precizat el. "A existat o a doua sosire ulterior si era un grup mic", a adaugat ministrul nigerian.

Intrebat daca Nigerul este pregatit sa-l gazduiasca pe teritoriul sau pe Muammar Gaddafi, Bazoum a raspuns ca acesta "ar reprezenta o problema pentru Niger".

De partea sa, ministrul de interne nigerien, Abdou Labo, a afirmat ca tara sa a primit cateva zeci de personalitati apropiate lui Gaddafi "din motive umanitare".

Intrebat de prezenta lui Gaddafi insusi in Niger, Labo a raspuns: "Sunt zvonuri, in mod oficial si potrivit informatiilor noastre, colonelul Gaddafi nu este pe teritoriul nostru".